Onze vogels voorbereiden op de winterperiode

Dag bezoeker en vogelliefhebber,

De vogels zijn door de rui of toch bijna, ik heb gelukkig geen enkele vogel verloren door de ruiperiode. Ik geef nu ook regelmatig combimix, dit doe ik in het water om de Ph te laten dalen van hun drinkwater, uiteraard moet je weten met welke je waarde je begint en dan controleren of het niet te zuur is door een te lage PH, anders zouden de vogels onvoldoende drinken – ik zelf gebruik 2,5ml combimix per liter water en dan is de PH 4,5%.

Ook geef ik nog steeds wat opfok en pinkies, af en toe diepvrieserwten erbij, en regelmatig komkommer en wortelen, de vogels zitten in een prima conditie. Natuurlijk hoort daar ook het regelmatig reinigen van de kooien bij en telkens reinigen met lauw water met een scheutje Dethol erin.

KLIK OP FOTO OM TE VERGROTEN

Mijn selectie is al gemaakt welke vogels ik ga bijhouden om hopelijk volgend jaar een goed kweekresultaat te hebben. Ik ga 5 koppel putters houden allemaal wildkleur en dan een 8 tal koppel fife fancy’s die ik ook gebruik als pleegouders voor de putters indien er een probleem is, verder heb ik nog 1 koppeltje wildkleur sijsjes waar ik dit jaar niet hem mee kunnen kweken en een beetje door mijn schuld, volgend jaar beter dus.

TE KOOP:

Niets meer

 

Bekijk ook de site van Guy: kweekkooi

Bekijk ook eens de blog van mijn vriend Marcel: Verschueren Marcel