Voederbollen maken voor onze tuinvogels

Dag bezoeker en vogelliefhebber,

Rond deze periode van het jaar is het rustiger in onze kweekruimtes, onze kweekvogels zitten veilig en meestal in perfecte omstandigheden klaar voor het komend kweekseizoen.
De winter heeft uiteindelijk zijn intrede gedaan, de temperaturen dalen naar het vriespunt en zelfs onder het vriespunt, als natuurliefhebber moeten we dan ook denken aan de vogels die in de vrije natuur leven en moeten overleven, om die vogels ook zoveel mogelijk daarbij te helpen door hun extra voeding te bezorgen deze tip die iedereen simpel en gemakkelijk kan uitvoeren.
Koop ossewit, dit is vet waar we vroeger – of sommigen nu nog – onze fritten in bakten, smelt dit vet in een kookpot.
Wanneer we onze vogels voorzien van nieuw zaad en we hebben zaden die onze vogels niet hebben gebruikt (dat zijn er meestal heel veel), dan kunnen we deze ongebruikte zaden toevoegen aan het gesmolten vet.
Giet dit mengsel in een lege plastiekfles waarvan je de bovenkant hebt afgesneden, zet de lege fles in koud water, voeg het warm mengsel toe, oppassen dat je je zelf niet verbrandt bij het vullen, steek ook nog een ijzer draadje in het midden zodat je nadien het verkregen mengsel kan ophangen. Laat alles een dagje opstijven (het stijft eigenlijk zeer snel op), snij dan het plastiek omhulsel weg met een breekmes, je hebt een echte lekkernij voor onze vogels.
Een tip die onze vrije vogels zeker zullen waarderen en die eigenlijk spotgoedkoop is en eindelijk een nobel doel voor het anders weggegooid goed vogelzaad.

IMG_1038 IMG_1041 IMG_1039IMG_1040

Bekijk ook de blog van mijn vriend Marcel : http://verschuerenmarcel01.skyrock.com/