LED Verlichting in de vogelkooien

Dag Bezoeker en vogelliefhebber,

Ik was al enige tijd aan het nadenken om toch per vogelkooi Led verlichting te installeren, eerder was de verlichting met een flikkervrije TL lamp die aan het plafond was bevestigd, doch er was een nadeel de onderste rij kooien had duidelijk minder licht dan de bovenste rij, aangezien de kooi bezetting nu minimum is, was het nu het gepaste moment om LED strips te installeren, en ik ben er super tevreden over, is mooi, zuinig en degelijk materiaal, aangekocht via de site LED Verlichting. trouwens een prima service.

De schakelkast heb ik zelf gekableerd en heb per kooi een schakelaar gezet, zo kan ik indien de kooi leeg is de verlichting uit zetten.

KLIK OP FOTO OM TE VERGROTEN

Mijn huidige TL verlichting heb ik ook vervangen door 2 ledstrips van elk 71 cm, daar is een manuele dimmer tussen geschakeld, zodat ik in de rustige periode het licht intensiteit wat kan minderen, deze 2 ledstrips worden via een andere automatische dimmer gestuurd, en werkt meer als algemene verlichting.

Bekijk ook eens de site van Guy: Kweekkooi.be

Bekijk ook eens de blog van mijn vriend Marcel: Verschueren Marcel