Het eerste eitje is gelegd

Dag beste bezoeker en vogelliefhebber,

IMG_0623

Ik heb de kanaries gekoppeld op maandag 2 maart, snel begonnen ze aan de bouw van hun nest en vandaag – een weekje verder – mocht ik het eerste eitje rapen, dit was van het koppel zwart kobalt rood mozaïek.
Ook de andere kanaries hebben hun nest gemaakt, ik verwacht dat zij ook snel tot leggen zullen overgaan.

IMG_0622IMG_0624

Nu maar hopen dat alles goed gaat wat het is eigenlijk nog vrij vroeg in het seizoen én mijn          vogels zitten onverwarmd…

IMG_0625

De Europese vogels zijn zowieso later, maar ik heb toch al de goudvinken en de putters gekoppeld, voor hen is het zeker nog een maand wachten op de nestbouw.  Ik behoud altijd Fife-Fancy kanarie koppels die de zorgtaak van de putters – als volleerde pleegouders –  kunnen overnemen, indien dit nodig zou zijn.

We kijken uit naar de volgende eitjes.

Bezoek alvast de blog van mijn vriend Marcel : http://verschuerenmarcel01.skyrock.com/