De bloedluis : grote vijand voor onze vogels

Dag  bezoeker en vogelliefhebber,

Met de zomerse temperaturen waar we nu volop van genieten is het opletten voor een plaag van de bloedluis, ik deel graag met jullie de methode die ik al verschillende jaren met succes toepas.

Ik reinig elke week de aluminium kooien met lauw water en een scheutje “Dettol“, daar reinig ik ook mijn bodemrooster mee. De wanden reinig ik met “green 7” ; alle zitstokken , fonteintjes en eetbakjes gaan een uurtje in water met javel.

Onder de aluminium schuiflade verstuif ik het bruine poeder “home shield” en ook in het nest onder het matje verstuif ik wat van dat poeder, dit alleen bij het geven van nieuwe nestvoorziening, de bloedluizen zitten immers vaak bij de jonge kwetsbare vogels in het warme nest.

Tweemaal per maand verstuif ik al de kooien met “Birdy Finect“, hiervoor moet je wel de eetbakjes en fonteintjes verwijderen.

En als laatste – voor mij een wondermiddel – gebruik ik “Noromectin injection“. Ik doe dit 1x per week in het drinkwater – opgepast straf spul : slechts 3 druppels per liter water. Enkel “Injection” is oplosbaar in het water.

Bekijk ook eens de site van Guy: Kweekkooi.be